Poate ca suna putin ciudat titlul, dar chiar poti sa economisesti in timp ce faci cumparaturi.

Si nu, nici macar nu trebuie sa urmaresti vestitele promotii. 


Este vorba despre cashback, adica un procent din valoarea cumparaturilor care se intoarce in buzunarul tau, dupa o anumita perioada de timp, in functie de termenii fiecarui furnizor.


Noi o sa va prezentam doar 4 dintre optiunile pe care le-am testat pana acum si de care am fost multumiti.


1. ING Bazar

Aceasta optiune poate fi accesata de catre clientii ING (persoane fizice) care detin un card ING (VISA, in cazul nostru) si care fac plata cumparaturilor prin intermediul cardului respectiv.

Nu trebuie decat sa va logati in HomeBank, sa accesati optiunea ING Bazar si sa navigati printre ofertele puse la dispozitie. 

Doi utilizatori diferiti pot avea oferte diferite, probabil in functie de tipul cumparaturilor pe care le-au platit prin intermediul cardului ING. De asemenea, ofertele se pot schimba de la luna la luna.

Ex.: Un utilizator care plateste adesea alimentele prin intermediul cardului poate accesa cashback pentru Lidl/Auchan, in timp ce altul nu are aceasta oferta disponibila in cont, ci mai multe magazine online fashion.

Fiecare oferta contine detalii despre valabilitatea acesteia, numarul maxim de utilizari (de cate ori puteti beneficia de cashback), procentul cashback-ului, suma maxima a cashback-ului, dar si alte conditii de acordare.

Ofertele pot fi atat pentru cumparaturi online, cat si in magazine fizice.

Pentru a beneficia de cashback in cazul magazinelor online, trebuie sa accesati site-urile respective prin intermediul HomeBank.

Unele dintre oferte pot fi rezervate, de obicei cele care se pot utiliza si in magazinele fizice. Asta inseamna ca in momentul in care o sa platiti, plata o sa fie inregistrata automat pentru cashback.

Cashback-ul ar trebui sa apara in cont cam in 3-4 zile. Daca acesta intarzie sa apara, puteti suna la ING si operatorii o sa va ajute sa obtineti suma care vi se cuvine.

Dintre toate variantele care implica cashback, aceasta a fost cea mai rapida.

Ex. comercianti: Notino, Dacia Plant, Lensa, House (fashion), Il Passo, Philips, Samsung, Dormeo, Paralela 45 (turism), Eventim, Next, Socar (benzinarie), CEL, Librex, Carturesti, Sabon etc.


2. Picodi.com

Cea mai utilizata platforma de catre noi. Procent cashback foarte bun + coduri reducere, varietate mare de comercianti. Procentul cashback se aplica doar pentru produsul cumparat (se scade si TVA).

Trebuie doar sa descarcati extensia Picodi de aici si sa accesati magazinul din care doriti sa faceti cumparaturi prin intermediul Picodi. Gasiti ghidul de utilizare in sectiunile "Cum functioneaza" si "Ajutor" a site-ului.

Cashback-ul o sa apara in contul vostru Picodi  in cateva zile. Daca nu se intampla acest lucru (asteptati 3-4 zile), puteti face oricand o sesizare catre Picodi  si o sa primiti un raspuns.

Cashback-ul poate fi retras in momentul in care este confirmat de comerciantul la care ati efectuat cumparaturi si dupa ce atingeti pragul de 20 lei. Comerciantii confirma cumparaturile efectuate minim dupa ce trece perioada in care puteti efectua un retur.

Noi am efectuat si retrageri, iar suma care ne-a revenit a fost virata in cateva zile in contul nostru.

De obicei, atunci cand accesati un magazin online care este partener Picodi, in partea dreapta a ecranului o sa se deschida o fereastra prin care sunteti informati despre procentul de cashback si ofertele valabile.

Ex. comercianti: Sinsay, Modivo, About You, Decathlon, Flanco, Noriel, Nichiduta, Carturesti, Aliexpress, Vegis, Chicco, Dr.Max, Booking, Hervis, Douglas, Stradivarius, Mohito, Melkior, Floria, Animax, Orange, Bonami etc.

De asemenea, puteti recomanda Picodi  prietenilor vostri si astfel o sa castigati 10 lei pentru fiecare persoana care se inregistreaza si efectueaza o cumparatura utilizand Picodi.

Persoana recomandata primeste si 10 lei ca bonus de bun venit. How cool is that?


3. Tipli.ro

Functioneaza pe acelasi principiu ca si Picodi. La fel, procentul cashback este destul de bun (pentru unii comercianti comuni, Picodi  ofera procent cashback mai mare) si ofera o varietate mare de comercianti.

Aveti posibilitatea sa descarcati extensia Tipli  pentru browser, dar pun la dispozitie si aplicatie mobila.

Cashback-ul o sa apara in contul vostru Tipli  in cateva zile. Daca nu se intampla acest lucru in 2-3 zile, puteti lua legatura cu ei.

Cashback-ul poate fi retras in momentul in care este confirmat de comerciantul la care ati efectuat cumparaturi. Din pacate, noi avem cashback-uri neconfirmate de catre comerciant pentru cumparaturi realizate in anul 2020. Din acest punct de vedere, pe Picodi  timpul de confirmare a fost mai scurt.

Nu exista o suma minima de retragere (transfer in cont) a cashback-ului confirmat, asa cum au cei de la Picodi.

La fel, sumele retrase sunt virate in cateva zile in contul bancar.

Tipli  ofera 25 lei pentru fiecare persoana care se inregistreaza si efectueaza o cumparatura utilizand platforma. Desi suma oferita pentru fiecare persoana este mai mare decat cea oferita de catre Picodi, pe Tipli  nu poti recomanda mai mult de 30 de persoane. Persoana recomandata nu primeste niciun bonus de bun venit.


4. H&M

A fi membru H&M va aduce, pe langa preturile speciale exclusiv acordate, si un pachet cu discounturi la parteneri.

Aceasta varianta nu implica cashback, ci doar reduceri pe care le obtineti daca accesati site-ul partenerilor prin intermediul H&M.

Ex. 40% reducere pentru un produs selectionat al brandului PHILIPS; 25% discount pentru un produs selectionat (de tip electrocasnice mici) al brandului PHILIPS; 15% reducere pe bookzone.ro,

4% din valoarea rezervării pe booking.com în puncte de membru in Programul de Loialitate H&M; 15% reducere pentru sucuri și batoane pe sloop.ro etc.

Intr-adevar, varietatea ofertelor nu este mare, dar sunt "bune de avut".



Noi ti-am impartasit secretul nostru atunci cand vine vorba despre modul in care economisim.


Povesteste-ne si tu ce metode de economisire utilizezi si care sunt plusurile/minusurile.


Loredana Tintaru, ReTrend.ro




Sursa foto: https://revistaempresarial.com/empresas/startups/cashback-como-estrategia-de-recompensa-al-shopper/