DIY Project  

Cu siguranta si tie ti s-a intamplat sa iti patezi sau sa iti agati un articol vestimentar preferat sau chiar sa te plictisesti de el dupa o anumita perioada si sa ti se para monoton.

Bluza preferata? Blugii in care te simti ca o zeita? Rochia care iti pune in valoare formele?

Solutia nu este sa arunci articolul respectiv sau sa ajunga pe raftul hainelor de purtat prin casa. 

Noi recunoastem ca am trecut prin astfel de situatii si stim ca nu este placut.


Asa ca, ne-am gandit sa iti prezentam astazi o solutie pe care o poti utiliza atat pentru hainele "accidentate", cat si in cazul celor carora doresti sa le dai un suflu nou, prin decorare.

Acest truc poate fi utilizat chiar si in cazul blugilor "rupti/taiati", deoarece zonele care prezinta "rupturi" se intampla sa nu mai arate la fel de bine dupa spalari multiple...sau poate doar consideri ca un astfel de model nu se mai potriveste stilului tau vestimentar.

Desi o mare parte dintre furnizorii acestor embleme termoadezive nu mentioneaza de cele mai multe ori pe site-urile lor materialele pe care pot fi aplicate cu o rata de succes mai mare, noi iti spunem din proprie experienta ca acestea se pastreaza mai bine pe articolele care contin mai putin elastan (elasticitate) in compozitie.

Un exemplu concret ar fi o bluza foarte elastica pe care decizi sa aplici o emblema termoadeziva. Deoarece operatiunea se desfasoara in momentul in care bluza nu este purtata, exista riscul ca la purtare, din cauza intinderii materialului, emblema sa nu arate in cel mai estetic mod sau sa nu reziste prea mult pe articolul aplicat.


In tutorialul de mai jos puteti urmari pasii descrisi in articolul de mai jos.


Necesar:

- embleme termoadezive

- un articol vestimentar (sau cate doriti) 

- o batista/bucata material din bumbac

- fier de calcat


Pasi de urmat:

1. Spalati si uscati articolele vestimentare pe care urmeaza sa aplicati etichetele termoadezive.

2. Pozitionati emblema pe locul dorit si acoperiti-o cu o bucata de material din bumbac curata.

3. Aplicati fierul incins (minim 150 grade) peste locul in care ati plasat emblema, fara sa utilizati functia de abur. 

4. Se aplica o presiune ferma cu fierul de calcat timp de 20-30 secunde, cu miscari lente, evitandu-se deplasarea emblemei.

5. Se lasa la racit (exact ca o prajitura scoasa de la cuptor) timp de 1 minut.

6. Et voilà...gata de purtat.


De retinut! Emblema rezista la spalari multiple in masina de spalat (maxim 40 grade), dar pentru o rezistenta mai mare a acesteia, se recomanda si coaserea (de preferat pe margini). Inainte de spalare, intoarceti obiectul vestimentar pe dos.

Si pentru ca ne-am facut un stoc destul de mare cu astfel de embleme termoadezive, toti clientii nostri o sa primeasca la fiecare comanda cate o emblema...pana la adanci batraneti, adica pana cand stocul se va epuiza.


Spor la creativitate!


Loredana Tintaru, ReTrend.ro



Sursa foto: https://stylecaster.com/wp-content/uploads/2014/12/5f0a03fcb08d3c6204c6a3ca667688d3-640x426.jpg